Vleugelslag

Debuutroman (uitgeverij Mozaïek, 2014)

Inhoud

Studeren. De zeventienjarige Sara weet wat ze wil wanneer ze haar Congolese geboortedorp achter zich laat. Ze gaat bij haar broer in de stad Goma wonen. Met schoonmaakwerk in een ziekenhuisje verdient ze geld voor haar studie. Als ze het vertrouwen van een arts wint, komt haar droom dichterbij. Niemand weet echter de werkelijke reden van haar komst naar Goma – behalve misschien Sara’s schoonzus. Maar Sara vertrouwt haar niet. Wat voert ze in haar schild? En is Sara in staat haar eigen geheim verborgen te houden?

Een actuele roman over liefde, verraad en culturele druk in oorlogsgebied.

Recensies

De Stentor -

Kimon - “Een boeiende roman over een moedige vrouw die ondanks haar moeilijke verleden en sombere perspectief toch iets probeert te maken van haar toekomst”

ZOA Magazine -

Lees en Luister -

Reformatorisch Dagblad -

Nederlands Dagblad - “Binnen een paar minuten zit je in het verhaal en is het alsof je Sara al jaren kent”

Maandblad Reveil - Bekijk het hele artikel als PDF

Elizabeth Magazine - “Vleugelslag is geen doorsnee roman ... Een mooie roman die op bijzonderen manier de sfeer van het land weergeeft”

Boekhandel Smit, Gouda - “Weer een prachtig boek uit de koker van Mozaiek!”

Boekenbijlage.nl - “…. Marieke Luiten weet de diepten van het boek als een ui laag voor laag tevoorschijn te laten komen. Zeer indrukwekkend, eerlijk en soms voor niet-Afrikanen onbegrijpelijke denk- en levenswijzen. Het is duidelijk dat de schrijfster de cultuur van zeer dichtbij heeft meegemaakt toen zij samen met haar man, die voor een hulporganisatie werkt, een aantal jaren in de Democratische Republiek Congo woonde, leefde en werkte.”

Waarheidsvriend - Bekijk het hele artikel als PDF

Bestellen?

Bestel het boek vleugelslag via de webshop van uitgeverij Mozaiek.

Interview?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een bericht via Facebook

Marieke

Blijf op de hoogte via:


Ontwerp en realisatie door Identiteit & Media.
Fotografie Marieke door Carel Schutte
Alle rechten voorbehouden.